zaterdag 14 april 2018

Terug de fiets op!

Sinds vorige week ben ik weer terug aan het bewegen. Toen ik ongeveer 3,5 jaar geleden vader werd vond ik de tijd en de zin om te sporten niet meer. Mijn insuline gevoeligheid daalde maand na maand waardoor ik nu ongeveer dubbel zoveel insuline gebruik dan toen ik nog aan sport deed. Herhaalde pogingen om terug meer te bewegen hield ik helaas niet lang vol. Telkens was er wel een reden om mijn patroon van bewegen te onderbreken en telkens ontbrak de motivatie om terug te starten.

Gelukkig is daar nu verandering in gekomen! Sinds kort heb ik de mogelijkheid om een fiets te leasen via mijn werkgever. Hierdoor heb ik een optie gekregen die ik anders zelf niet zou kunnen bekostigen: een high speed pedelec. Een hoge snelheid elektrische fiets dus. In het verleden reed ik al met de racefiets naar het werk maar dit was geen groot succes. 12-uur shiften zijn op zich al vermoeiend en na een nacht-shift ben ik bijna in een hypo gebleven. Toen heb ik onmiddellijk beslist om te stoppen met fietsen naar het werk. De high speed pedelec is voor mij de ideale oplossing:
- Snel, dus ik verlies niet veel tijd ten opzichte van rijden met de auto.
- Bewegen doe je sowieso en als je nog sneller wil gaan is het zelfs een mooie training.
- Door de ondersteuning van de motor te regelen kan ik perfect mijn glucosewaarden onder controle houden. Daar waar ik vroeger moest inschatten hoeveel tegenwind ik zou hebben om mijn waarden niet te fel te laten zakken, moet ik daar nu geen rekening meer mee houden. Meer ontspannen fietsen dus.
Ondertussen ben ik 5 keer op en af naar het werk gereden en verlies ik gemiddeld slechts 6 minuten op een traject van 16,5 kilometer. Mijn basaal patroon heb ik nog niet moeten aanpassen. Voor mijn ontbijt trek ik ongeveer 1/4 van mijn bolus insuline af. Dit werkt tot nu toe prima! Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten