woensdag 14 juni 2017

Diabetes24

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd door Sanofi diabetes in Zaventem ter gelegenheid van de Diabetes24 app. Deze app werd volledig in België ontwikkeld en richt zich op mensen met diabetes type 1, type 2 of zwangerschapsdiabetes. Op de website www.diabetes24.be vind je meer informatie over diabetes, behandelingen, voeding en andere onderwerpen aangaande diabetes.
De app, die je gratis kan installeren via de App Store of Google Play, bevat heel wat functies:
- Stel herinneringen in voor uw injectiemomenten of inname van uw medicatie.
- Volg de geschiedenis van uw bloedglucosemetingen en deel ze eventueel met uw arts.
- Stel uw maaltijd samen volgens uw interesse en volg op eenvoudige wijze uw inname van koolhydraten gedurende de dag.
- Geeft een overzicht waar u uw injecties hebt gegeven met hulp van de injectietracker.
- Raadpleeg raadgevingen en tips aangaande diabetes in het dagelijkse leven.
- Ga een stapje verder met de stappenteller! Stel doelen in en volg uw inspanningen dag na dag.
Op het dashboard krijg je een mooi overzicht van je activiteiten, glucosewaarden en maaltijden. Het dagboek geeft een grafiek van je glucosewaarden weer en een gemiddelde per dag of week. De koolhydratenteller bevat een scan functie waarmee je, door middel van de camera van je smartphone, een barcode van een product kan scannen. De app raadpleegt dan een online databank met producten en geeft de voedingswaarden weer. Je moet de scanner niet gebruiken om producten toe te voegen aan je maaltijden, de app zelf bevat een databank met een waslijst aan producten en hun voedingswaarden.

Ben je op zoek naar een app om diabetes gerelateerde gegevens op te slaan en te raadplegen, dan is Diabetes24 misschien wel iets voor jou! Het is gratis, dus zeker het proberen waard!


2 opmerkingen: