woensdag 10 mei 2017

Medtronic Blogger Event Amsterdam: dag 2

Dit is het tweede deel van mijn verslag van het Medtronic Blogger event in Amsterdam. Mocht je deel 1 nog niet gelezen hebben: Klik hier!

Tijdens ons bezoek aan Diabeter de dag voordien had elke deelnemer een proefpakket ontvangen met de nieuwe Guardian Connect CGM van Medtronic. Het pakket omvatte: de Guardian Connect zender, een oplader voor de zender, een doos Enlite sensoren, een inbrengtool om de sensoren in te schieten en een iPod (in bruikleen) voor degenen die geen iOS toestel hebben (de Android app komt binnenkort). Genoeg materiaal om de Guardian Connect een maand uit te proberen.
We mochten de sensor al inbrengen zodat deze kon opwarmen tijdens de rondleiding in Diabeter. Kort na het inbrengen merkte ik dat de sensor zich vulde met bloed. Het is de tweede keer sinds ik Enlite sensoren gebruik, nu ongeveer 7 maanden, dat ik een sensor heb die bloedt. De eerste keer was dit echter geen probleem en kon ik de sensor gewoon starten. Deze keer verliep het echter anders... Het opwarmen duurde abnormaal lang. Uiteindelijk werd de opwarming alsnog voltooid en kon ik een eerste keer kalibreren. Al direct werd duidelijk dat er iets niet klopte. De waarde die de CGM aangaf bleef steeds op een laag niveau "hangen". Bij de tweede kalibratie net voor het diner werd de kalibratie niet geaccepteerd door het systeem en moest ik 15 minuten wachten. Na een nieuwe kalibratie kreeg ik de melding dat het systeem een fout had gedetecteerd en dat het systeem dit zou proberen te herstellen. De sensor startte terug en leek het even goed te doen. Ik besloot om de sensor te laten zitten gedurende de nacht zodat hij misschien terug in orde zou komen.
Helaas! De volgende ochtend deed de sensor het niet meer en plaatste ik een nieuwe. Het is zeer uitzonderlijk dat dit gebeurt, meestal is bloed in de sensor geen probleem.

Na het ontbijt werden we in de vergaderzaal van het hotel verwacht. Er werd een presentatie gegeven over de functies van de Guardian Connect en het gebruik ervan. Meer details over de Guardian Connect functies krijg je binnenkort in mijn uitgebreide review van deze CGM. Verder werd er een workshop gegeven en een groepsgesprek over de ervaringen van de voorbije avond en nacht met de Guardian Connect CGM. 
Kort na de middag vertrokken we terug naar huis. We hadden echter het gevoel dat we nog niet uitgepraat waren maar helaas zat de tijd er weer op. Binnenkort een uitgebreide review van de Guardian Connect CGM op deze blog!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten