zondag 9 april 2017

InsulinFiller

Een toestel dat het reservoir van je insulinepomp vult zonder luchtbellen... klink fantastisch! Niet?
Het Nederlandse Habraken Instruments (diabetessupplies.nl) heeft zo'n toestel ontwikkeld en ik heb er eentje aangeschaft om te testen.
Het toestel werkt volledig mechanisch en zorgt ervoor dat het reservoir op een gelijkmatig tempo gevuld wordt. Hierdoor ga je minder luchtbellen ontwikkelen tijdens het vullen. Luchtbellen in je reservoir zorgen ervoor dat je tijdelijk geen insuline krijgt wat resulteert in onverwachte, hoge glucosewaarden. Het toestel werkt enkel met Medtronic pompreservoirs. Hoe het toestel juist werkt kan je zien in het filmpje van de ontwikkelaar zelf:
Ik heb het toestel nu zelf een aantal keer gebruikt om mijn reservoir te vullen en het resultaat is uitmuntend! Nu moet ik wel toegeven dat ik voordien ook weinig last had om mijn reservoir te vullen zonder luchtbellen met de hand. Voor mensen die het niet zo goed lukt, mensen die bijvoorbeeld problemen hebben met slecht zicht of waarbij de fijne motoriek niet meer goed werkt is dit toestel een zegen. De kostprijs is best stevig maar het toestel staat momenteel in promo voor € 79,95. Aankopen kan via de website: Klik hier!

De InsulinFiller is dus een mooie oplossing om luchtbellen in je insulinepomp tot een minimum te beperken. Roche Diabetes heeft echter nog een betere oplossing. De nieuwe Insight insulinepomp heeft voorgevulde insulinepatronen die je bij de apotheker kan verkrijgen. Hierdoor behoren luchtbellen in je pompreservoir definitief tot het verleden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten