dinsdag 7 maart 2017

MedAngel ONE

Er verschijnen steeds meer hulpmiddelen om diabetes behandeling makkelijker te maken. Insuline houdt ons in leven en het is daarom ook belangrijk dat deze goed werkt. Een tijdje geleden schreef ik al een stukje over hoe je insuline best bewaart. Dit is belangrijk om de goede werking ervan te garanderen.

MedAngel ONE is een hulpmiddel om de goede bewaring van insuline in het oog te houden. Hoe? Door de temperatuur in het oog te houden. Insuline is temperatuur gevoelig! Bewaar je de insuline in je koelkast? Dan mag die niet te warm worden en zeker niet te koud! Neem je reserve insuline mee op reis? Ook dan moet je goed op de temperatuur letten.
De MedAngel ONE is een toestelletje dat de temperatuur meet, doorstuurt naar je smartphone en je waarschuwt indien de temperatuur niet goed is. Je bewaart hem gewoon bij je insuline. Waarom is dit nu nodig vraag je je waarschijnlijk af? De koelkast doet toch gewoon zijn werk? Fout! Ik ben een aantal dingen te weten gekomen over mijn koelkast die ik niet wist. Ik bewaarde de insuline in de deur van de koelkast, het gekende "botervak", waar dikwijls ook eieren bewaart worden. Wat me direct opviel bij het eerste gebruik van de MedAngel is dat dit een slechte plaats is om insuline te bewaren. De temperatuur was permanent te hoog op deze plaats (hoger dan 8°C). Mijn koelkast stond ingesteld op 6°C. Niet goed dus! Een koelkast heeft blijkbaar meerdere temperatuur zones. Ik verplaatste mijn insuline naar een schap, en meer achteraan in de koelkast en stelde de koelkast 1°C lager in. Probleem opgelost dacht ik... maar nog steeds werd de temperatuur regelmatig overschreden! In de app van de MedAngel kon ik duidelijk zien dat dit altijd kwam door het openen van de koelkastdeur. Toen ik de ontwerper van het toestelletje, Amin, ontmoette op ATTD had hij een goede tip voor mij: plaats de insuline een apart doosje. Op deze manier isoleert de lucht in het doosje de insuline beter en krijg je niet telkens te maken met temperatuurverschillen als de koelkast wordt geopend of als je (te) warme voedingsmiddelen bij in de koelkast plaatst. Deze tip werkt super! Mijn insuline ligt nu altijd op de juiste temperatuur.
De app van de MedAngel is zeer overzichtelijk en makkelijk in te stellen. Ben je een tijdje weggeweest? Dan maakt de app automatisch terug connectie met je smartphone wanneer je thuiskomt en vult de ontbrekende gegevens aan vanuit het geheugen van het toestelletje. Op die manier weet je of je insuline ook veilig was wanneer je buitenhuis geweest bent. Je kan een volledige historiek opvragen van de voorgaande dagen. Krijg je graag een alarm wanneer de temperatuur overschreden wordt? Geen enkel probleem, ook dit is makkelijk in te stellen. Wanneer je de app voor het eerst start krijg je de mogelijkheid om te kiezen welke insuline je gebruikt. Er is een enorme waslijst aan medicatie die je kan monitoren. Niet enkel insuline dient op een bepaalde temperatuur bewaart te worden, je kan dit toestel dus ook gebruiken voor andere geneesmiddelen. Meerdere MedAngels in huis? Je kan ze allemaal toevoegen aan de app. Zo kan je er eentje gebruiken voor je koelkast, eentje voor onderweg, voor de koelkast op het werk, ... De app, iOS en Android, is nog in volle ontwikkeling en zal nog veel uitgebreider worden. Het team achter de MedAngel is zeer gedreven en communicatief! Het toestelletje werkt op een knoopcel batterij die makkelijk vervangen kan worden. Ik gebruik hem nu al enkele maanden en de batterijstatus staat nog steeds op volledig vol. Hoe lang de batterij uiteindelijk meegaat weet ik dus nog niet.

Hebben jullie ook interesse in de MedAngel? Die is gewoon te koop via deze link: Klik hier! Ik mag mijn lezers een korting geven van 10%! Gebruik hiervoor de code: C5VXD5NVHQB5 (geldig tot 19 maart 2017).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten