dinsdag 6 december 2016

Nieuwe serter van Medtronic

Wie mij volgt op Instagram heeft het al gezien: ik heb de nieuwe serter (inbrenghulp voor de insulinepomp katheter) van Medtronic  enkele weken geleden ontvangen. De oude serter had een paar probleempjes: hij was niet echt makkelijk te bedienen en, het ergste van al, er bleven soms lijmresten achter die de werking van het toestelletje konden verhinderen.

Op bovenstaand foto zie je de nieuwe serter (groen-grijs van kleur) naast de oude (blauw). Klik op de foto om te vergroten.

Nu ik de nieuwe serter getest heb breng ik even verslag uit. Zijn de problemen van de oude serter verholpen? Kort en bondig: "Ja". Zoals je ziet op de foto zijn de problemen aangepakt. De rode pijl wijst op het grootste probleem dat opgelost werd bij de nieuwe serter. Door het randje naast de plakker van de katheter te verbreden blijven er geen lijmresten meer achter tussen het toestel. Dit zorgde er in het verleden voor dat de veer stroef ging lopen waardoor het toestel in kracht minderde. Daardoor werd de naald met minder kracht ingeschoten wat pijnlijk kon zijn.

Verder is de knop om de katheter te lossen na het inbrengen ook aangepakt. Bij de oude serter werd de gehele bovenkant als knop gebruikt wat soms er voor kon zorgen dat je deze per ongeluk indrukte. Bij het nieuwe toestel zie je duidelijk bovenaan een aparte, grijze knop om de katheter te lossen.

Waar je bij het nieuwe toestel wel op moet letten is dat je niet te veel druk uitoefent op de zijkant bij het inbrengen. Ik heb gemerkt dat je daardoor het plastic een beetje indrukt waardoor de veer gehinderd wordt bij het inschieten. Verder is het toestel op alle vlak beter dan het oude. Hebben jullie hem al? Vraag er naar in je conventie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten