donderdag 10 november 2016

Medtronic Diabetes Community Exchange

Medtronic wil méér zijn dan enkel een firma die hulpmiddelen maakt voor mensen met diabetes. Ze willen meer connectie met de patiënten en zetten daarvoor onder andere de online community in. Daarom werd ik onlangs uitgenodigd op het Medtronic Diabetes Community Exchange in Barcelona samen met enkele andere Europese bloggers.

Uit bevraging blijkt dat hypo's nog steeds één van de grootste bekommernissen zijn van mensen met type 1 diabetes. Daar wil Medtronic graag iets aan veranderen. De 640G insulinepomp met SmartGuard en een nieuwe glucosesensor voor mensen zonder insulinepomp, de Guardian Connect, die binnenkort op de markt komt kunnen helpen met het verminderen van hypo's. Ook werd er een campagne voorgesteld in het kader van "Diabetes Awareness Month". De campagne omvat figuren van helden die "#HypoHeroes" worden genoemd. Iedere persoon met diabetes is een HypoHero, je overwint je hypo's tenslotte keer op keer! Je kan ook iemand, die je regelmatig helpt/geholpen heeft of waarvan je vind dat hij of zij een inspiratiebron voor je is, nomineren met de hashtag #MyHypoHero. Samen staan we sterk! Gebruik #doc (Diabetes Online Community) voor je berichten aan de community.
We mochten ook deelnemen aan een workshop rond diabetes en emoties. Een gespecialiseerde psychologe leidde ons door de wereld van de emotionele rollercoaster die mensen met diabetes kunnen ervaren. Heel interessant om tijdens de workshop te kunnen praten met de andere bloggers over hoe zij hun ziekte al dan niet een plaats kunnen geven. Ieder heeft zijn manier om er mee om te gaan en toch zijn er ook weer een heel aantal gelijkenissen. Er werden ook tools aangereikt om ons te helpen om te gaan met deze emoties. Yoga, Mindfulness, ... Verder werd er ook ingegaan over succesvol zijn met diabetes. Meer info: http://www.successfuldiabetes.com/

Tot slot kregen we een korte voorstelling van de Guardian Connect. Een nieuwe glucosesensor van Medtronic die je kan uitlezen op je smartphone en dus onafhankelijk werkt van een insulinepomp. Zeer interessant voor mensen die werken met spuitjes en dus ook graag een sensor willen gebruiken. Maar de Guardian Connect is meer dan dat! Er zal gebruik gemaakt worden een algoritme dat voorspellend kan werken en ontwikkeld werd door IBM. Verder is er de mogelijkheid om in real time je waarden te delen met familie zodat ook zij jouw waarden op hun smartphone of PC, laptop, tablet, ... kunnen raadplegen. Je kan zelfs automatisch een SMS laten sturen indien je een ernstige hypo krijgt. Ik denk hierbij aan ouders van een kind met type 1  diabetes. Meer over de Guardian Connect kan je hier binnenkort lezen. We werden immers uitgenodigd om het toestel exclusief te testen begin december op een volgend Medtronic event.

Mensen ontmoeten uit heel Europa die dezelfde ziekte delen is fascinerend. Met elkaar praten, begrepen worden en merken dat je er niet alleen voor staat is een bevrijdende ervaring. Ik ben altijd open geweest over mijn ziekte en ik merk dat dit niet voor iedereen evident is. Toch wil ik meegeven dat het een opluchting zal zijn om er met je familie, vrienden en collega's over te praten. Ik schrik er telkens van als ik hoor dat er nog steeds mensen zijn die zich schamen over hun ziekte. Zo spijtig om te horen... Lucht je hart! Ik ben altijd te bereiken via het contactformulier op deze blog of via de Facebook pagina. #HypoHero ...out...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten