zaterdag 11 juni 2016

Research naar genezing en nieuwe behandelingen

Het is enige tijd geleden dat ik nog eens een blogpost schreef. Dit heeft er vooral mee te maken dat ik meer gebruik maak van Facebook om informatie te delen. Niet iedereen heeft Facebook, ik weet het, maar het is nu eenmaal een medium waar heel wat informatie op gedeeld wordt. Ook informatie over ontwikkelingen op gebied van diabetesbehandeling. Wil je me volgen op Facebook? Like dan mijn pagina via deze link: http://www.facebook.com/diablog.be

Eén van de de nieuwste berichtgevingen handelt over de eerste implant van een BioHub. Een BioHub is een soort "behuizing" die insulineproducerende bètacellen bevat. Waarom is die BioHub nodig? Bij een gewone transplantatie van bètacellen worden deze na enige tijd terug door het immuunsysteem afgebroken. De BioHub voorkomt dat het immuunsysteem de bètacellen weer gaat aanvallen. Het is een complexe behuizing aangezien de bètacellen wel in aanraking moeten komen met bloed om te kunnen werken.
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Deze implant is een belangrijke stap om tot een vorm van genezing te komen voor mensen met type 1 diabetes. In theorie zou het er voor kunnen zorgen dat we ten minste een aantal jaar zelf geen insuline meer moeten injecteren en niet meer te maken krijgen met hypers en hypo's. Kortom: weer een normaal leven lijden. Hoe het in de praktijk er aan aan toe zal gaan zal deze eerste implant gaan uitwijzen. Laten we hopen op een goede toekomst!

Ik ga vanaf nu ook zo veel mogelijk nieuwe ontwikkelingen op gebied van diabetes behandeling en onderzoek naar genezing hier aankaarten. Stay tuned!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten