dinsdag 8 december 2015

Dexcom G4 en Windows 10

Sinds ik mijn Windows ge-upgrade heb van versie 7 naar versie 10 heb ik problemen met mijn Dexcom G4 ontvanger. Wanneer ik het toestel wil uitlezen krijg ik steeds de melding "geen ontvanger aangesloten". Na wat speurwerk op het internet las ik ergens de volgende tip die me uit de nood geholpen heeft:
Wanneer je de ontvanger hebt aangesloten voer je eerst de tool uit die je onderaan dit artikel vind bij 'Update'. Start Dexcom Studio, onderaan rechts in de balk zie je de status van je ontvanger. Staat er: "geen ontvanger aangesloten", dan koppel je de ontvanger los van de USB poort en doe je een herstart van de ontvanger. Dit doe je door "Afsluiten" te kiezen in het menu van de ontvanger. Wanneer het toestel afgesloten is druk je op de knop in het midden van de ontvanger om het toestel weer te starten. Als het toestel volledig opgestart is koppel je de ontvanger weer aan op DEZELFDE USB poort, Dexcom Studio mag je steeds laten open staan, en de ontvanger wordt nu weer correct uitgelezen. Zorg er steeds voor dat je de ontvanger voortaan op dezelfde USB poort aansluit.

Update: Blijkbaar werkt deze manier voor sommige mensen ook niet. Wat je dan kan doen is het probleem oplossen met een tooltje dat ook gebruikt werd voor Windows 8. Je kan het tooltje vinden via deze link: Klik hier!
Het is belangrijk dat je na het gebruiken van de tool steeds dezelfde USB poort gebruikt om je ontvanger uit te lezen. Wanneer je na het gebruik van de tool weer de melding krijgt 'geen ontvanger aangesloten' dan volstaat het normaal om de ontvanger te herstarten zoals ik eerder al had beschreven.


5 opmerkingen:

 1. Ik had mijn Dexcom al heel lang niet uitgelezen. Heb het net geprobeerd en heb hetzelfde probleem: geen ontvanger aangesloten. De herstart lost het niet op. Misschien moet ik eens een ander kabeltje proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de opmerking Cathy! Ik heb het artikel ge-update met een mogelijke oplossing.

   Verwijderen
 2. Hey Kevin
  weeral een tijdje problemen met het uitlezen van de ontvanger. De link naar de update werkt niet meer;
  Ik krijg ofwel de boodschap: 2 ontvangers aangesloten (heb er maar 1) ofwel geen ontvanger aangesloten (alhoewel hij wel aangesloten is). Enig idee hoe ik het opgelost krijg?

  BeantwoordenVerwijderen