zaterdag 14 november 2015

Wereld Diabetes Dag

Vandaag zul je hem misschien wel al hebben zien verschijnen: de blauwe cirkel, het symbool van diabetes. Het is dan ook Wereld Diabetes Dag! Wereld Diabetes Dag wordt elk jaar gevierd op 14 november, de geboortedag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.
Verschillende organisaties organiseren vandaag allerhande activiteiten om diabetes in de kijker te zetten. Dat gaat van sportieve activiteiten tot informatiesessies en bewustwordingscampagnes. Zelf ervaar ik het als een dag van samenhorigheid. Wanneer ik al die blauwe cirkels van mijn mede-diabeten op Facebook zie verschijnen weet ik weer heel goed dat ik er niet alleen voor sta. Het zijn die mensen die de ziekte wat dragelijker maken. Niemand begrijpt beter hoe het is om te leven met diabetes. De cirkel staat dan ook symbool voor verbondenheid, de blauwe kleur symboliseert de kleur van de lucht en van de UN, inrichter van de World Diabetes Day.

Wil je graag deel uitmaken van een groep schitterende mensen met diabetes die elkaar steunen door dik en dun: www.diabetesforum.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten