donderdag 5 november 2015

Accu-Chek Insight insulinepomp

Ze is ondertussen al in Nederland verkrijgbaar en in België komt ze begin 2016: "Insight", de nieuwe insulinepomp van Accu-Chek. Aangezien ik zelf al enkele jaren naar alle tevredenheid een Accu-Chek insulinepomp gebruik heb ik natuurlijk interesse in dit nieuwe product.
Wat doet me nu zo sterk uitkijken naar deze nieuwe insulinepomp? Er zijn namelijk een aantal ongemakken weggewerkt die dagelijks voelbaar zullen zijn. Zo is de ampul voorgevuld verkrijgbaar. (De voorgevulde ampullen zitten momenteel in België nog in de procedure voor terugbetaling. Het is op dit moment dus nog niet helemaal zeker dat ze ook op de Belgische markt zullen komen.) Geen gedoe meer met luchtbelletjes in de ampul! Indien je niet direct beschikt over een voorgevulde ampul kan je deze ook zelf vullen met het nieuwe, automatische vultoestelletje. Dit toestelletje kan de ampul vullen vanuit een flacon en dit ook weer zonder dat er lucht in de ampul komt. (Het is nog niet zeker of dit toestelletje ook op de Belgische markt komt.) Klik hier om het toestel in actie te zien!
Ook de verbinding van de lijn met de pomp is aangepast. Bij het oude systeem stak deze nogal uit zodat een lijn wel eens kon knakken. Bij de 'Insight' komt de lijn anders uit de pomp zodat dit niet meer kan gebeuren.
De draadloze aansturing via de meter, met ingebouwde boluscalculator, blijft uiteraard ook in de nieuwe versie beschikbaar. Dit is ook van de oude versie een grote troef. De verbeteringen aan de meter/afstandsbediening zit hem vooral in het scherm dat nu veel groter is en werkt door middel van een touchscreen. Ook het scherm op de pomp is nu in kleur. De meter zal nu ook werken met een herlaadbare batterij, hoe lang deze met één lading zal meegaan valt nog af te wachten. Verder is de pomp ook volledig waterdicht (1 uur op 2,5 meter diepte) en kunnen er, voor kinderen, basaalratio's van 0,02 eenheden per uur worden ingesteld.

Spijtig genoeg zijn er ook enkele nadelen: zo gaat de grootte van de ampul er op achteruit van 315 eenheden bij het oude 'Combo' systeem naar 200 eenheden bij de 'Insight'. Ook de integratie van een glucosesensor ontbreekt. Dit is een gemiste kans van Accu-Chek aangezien de concurrentie dit al wel enige tijd doet!

Vragen of opmerkingen? Klik hier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten