vrijdag 30 oktober 2015

Withings WS-50 weegschaal

Op gewicht blijven is voor iemand met diabetes zeer belangrijk! Overgewicht kan zorgen voor een moeilijk(er) te regelen insulinegebruik/medicatiegebruik en kan ook zorgen voor bijkomende complicaties. Dit zowel voor type 1 als type 2 patiënten.

Om jezelf te wegen kan je gebruik maken van een traditionele weegschaal en notities maken in een dagboekje. Maar in deze technologisch snel ontwikkelende wereld bestaat er zoiets als een slimme weegschaal zoals de Withings WS-50.

Dit toestel doet meer dan enkel je gewicht meten. De weegschaal is verbonden met je WiFi netwerk en stuurt na het wegen je gegevens door naar een persoonlijke databank die je kan raadplegen op je PC, smartphone of tablet. Je gegevens worden netjes weergegeven in statistieken en je kan jezelf doelstellingen opleggen (bv: 1 kg per maand afvallen). Naast gewicht worden ook het vetgehalte en hartslag gemeten bij weging, is er een permanente monitoring van het CO2 gehalte en de temperatuur in de ruimte waar de weegschaal staat en wordt er een kort weerbericht weergegeven op het scherm van de weegschaal. Er is ook de mogelijkheid om je gewicht automatisch te synchroniseren met andere apps zoals bijvoorbeeld Strava, Google Fit, ...
Ik heb van deze weegschaal een video gemaakt en maak er nu al meer dan 1,5 jaar naar alle tevredenheid gebruik van:

Vragen of opmerkingen? Klik hier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten