zondag 13 september 2015

Een jaar niet sporten

Enkele weken voor ik vader werd kreeg mijn vrouw platte rust toegewezen. Dit was een kantelmoment in mijn vrijetijdsbesteding. Voordien had ik tijd genoeg om regelmatig te sporten maar nu werd die tijd omgezet in "huishouduren".

Kort nadien werd onze prachtige zoon geboren! Een moment om nooit te vergeten! De "huishouduren" werden permanent en er kwamen nog wat "opvanguren" bij wanneer ik door mijn wisselend ploegenstelsel een vrije dag heb. Helaas zijn hierdoor de "sporturen" gesneuveld...
Op zich niet zo erg want voordien deed ik al wat "huishouduren" en de "opvanguren" vind ik best leuk. Helaas is er ook zoiets als diabetes in mijn leven.

We zijn nu ongeveer 1 jaar later en de impact van het niet sporten is meer dan duidelijk. Ik gebruik nu maar liefst dubbel zoveel insuline dan voorheen. De glucosepieken na de maaltijden zijn alom aanwezig en dikwijls blijft het niet bij een piek. Gelukkig kan ik meestal snel corrigeren aan de hand van mijn CGM gegevens maar leuk is het niet. Schommelingen zijn immers zeer vermoeiend. Ook de motivatie om "gezonder" te eten heeft te leiden onder het drukke gezinsschema met als gevolg: 6 kg extra op de weegschaal.

Tijd om er iets aan te doen dus! Hoe, wanneer en wat... ik weet het nog niet...
Bedoeling is natuurlijk om zo snel mogelijk het fietsen weer op te pikken. Of dit lukt, of het insulinegebruik terug daalt en of de glucosewaarden weer stabiliseren kunnen jullie hier binnenkort lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten