dinsdag 2 september 2014

Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF)

Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF) is een internationale organisatie die onderzoek financiert naar het genezen, behandelen en voorkomen van type 1 diabetes. Sinds 2010 is er ook een Nederlandse afdeling die ondertussen al voor ruim 20 miljoen euro heeft gedoneerd aan baanbrekend onderzoek. (voor meer info: http://www.jdrf.nl)
Onlangs verscheen er een artikel waaruit blijkt dat één van hun onderzoekspartners een belangrijke doorbraak heeft gemaakt in het onderzoek naar het inkapselen van cellen. Dit zorgt ervoor dat, simpel uitgelegd, insuline producerende cellen een bescherming krijgen tegen het immuunsysteem dat onze eigen insuline produceren cellen afbreekt. Er wordt binnenkort gestart met klinische tests en men verwacht (hoopt) dat de testpersonen tot 2 jaar vrij kunnen zijn van insuline injecties. Link naar het artikel: Klik hier!
Een filmpje over de techniek vind je op hun YouTube kanaal: 
Schitterend nieuws! Maar laten we nog niet te snel hopen op genezing, er zal nog veel onderzoek nodig zijn. Het is echter wel leuk om te weten dat er een degelijke organisatie met ons meeleeft en zich inzet om onderzoek naar genezing mogelijk te maken. Dankjewel JDRF!!!


2 opmerkingen:

  1. Cool! Ze zijn ermee bezig, maar... genezen gaan ze nooit volgens mij! Moest dat zo zijn gaan er veel te veel bedrijven eronder doorgaan! Nog niet te spreken van personeel! Hetzelfde voor kanker! Moesten ze daar iets voor vinden...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is net het mooie van JDRF: ze zijn niet gebonden aan de farmaceutische bedrijven die ons voorzien van bv insuline.

      Verwijderen