zaterdag 1 maart 2014

Garmin Vivofit

Ik had het er al eens eerder over: de Garmin Vivofit activity tracker. Het is dus een geavanceerde stappenteller die nog wat extra functies heeft.

De Vivofit telt niet enkel stappen maar geeft ook je dagelijkse doel, afgelegde afstand, verbrandde calorieën, huidige tijd, datum en eventueel hartslag weer. Je kan elke ANT+ hartslag sensor gebruiken om te koppelen met de Vivofit.
Verder analyseert de Vivofit je slaappatroon en kan je bijvoorbeeld fitness sessies registreren. Dit alles wordt mooi weergegeven in Garmin Connect, een website die al je gegevens opslaat. Je gegevens uploaden naar de website doe je via je PC met de meegeleverde USB ANT+ stick of via Bluetooth op je smartphone.

De Vivofit is een armband van siliconen die verkrijgbaar is in een hele reeks kleuren. Hij is waterdicht tot op 50 meter en de batterij gaat maar liefst 1 jaar mee. Daarna is de batterij makkelijk zelf te vervangen.
Het scherm van de Vivofit is heel goed leesbaar. Er is echter geen verlichting aanwezig waardoor hij in het donker onleesbaar wordt.
Wanneer je langer dan 1 uur inactief bent verschijnt er een rode balk op het scherm. Elke 15 minuten wordt deze balk langer. Om deze balk weer weg te krijgen moet je een aantal minuten wandelen. Dit werkt zeer motiverend, ik merk dat ik soms wat langer wandel om de balk volledig weg te krijgen. Aan de hand van je voorgaande gegevens wordt elke dag automatisch een nieuw doel bepaald om zo langzaam je activiteit op te drijven.

Garmin Connect geeft al je bewegingsdata, die door de Vivofit geregistreerd werd, mooi weer en bevat, behalve grafiekjes, ook een aantal sociale functies. Zo zijn er leaderboards waarin je jezelf kan meten tegen je vrienden.
Verder zijn er nog wat motiverende elementen zoals 'badges' die je kan verdienen door bepaalde doelen te halen. Bijvoorbeeld 10.000 stappen zetten, 2x je dag doel halen, ...

De slaapanalyse is momenteel nog wat aan de magere kant. Enkel het aantal uren en de graad van rusteloosheid wordt weergegeven. Ik had graag nog een suggestie functie gehad gekoppeld aan sportieve activiteiten in verband met herstel. Hopelijk werkt Garmin dit onderdeel verder uit!

Kan dit apparaat iets betekenen voor iemand met diabetes? Ik denk van wel. Soms heb je iets nodig wat je motiveert om uit je luie stoel te komen of om je gewoon met je neus op de feiten te drukken. Daarbij kan de Vivofit best helpen! Ook de sociale functies kunnen nuttig zijn om elkaar te motiveren om meer te bewegen.

In onderstaande video overloop ik de functies van de Vivofit:Geen opmerkingen:

Een reactie posten