woensdag 12 februari 2014

Activity tracker

Eén van de nieuwe hypes voor 2014 wordt ongetwijfeld de 'activity tracker'. Dit toestel is eigenlijk een stappenteller met wat meer uitgebreide functies. Er zijn ondertussen al heel wat merken en types op de markt waarvan 'FitBit' het bekendste merk is. Nu ook Garmin er eentje op de markt brengt werd mijn interesse gewekt.

De Vivofit van Garmin werkt immers samen met mijn fiets GPS (Edge 800) en bijhorende website Garmin Connect. Vivofit houdt niet enkel je aantal stappen bij maar ook slaappatroon, afgelegde afstand, hartslag, ...
Het grote verschil met de concurrentie zit hem in de batterij. Een toestel dat je dagelijks draagt wil je niet om de 5 - 7 dagen opladen. De Vivofit gaat maar liefst een heel jaar mee en de batterij is eenvoudig te vervangen.

Verder moedigt de Vivofit je aan om je dagelijks doel te bereiken met een balk op het scherm en ook om meer te bewegen. Indien je te lang stil zit verschijnt er een rode balk op het scherm die je weer kan wegwerken door te bewegen. Het dagelijkse doel bepaal je zelf maar ook de software kan je doelen automatisch aanpassen aan je behoeftes en je zo vorderingen laten maken.

Een bijkomende interessante functie is het bijhouden van je slaappatroon (diep, licht, onrustig, ...). Samen met je trainingsgegevens kan je bepalen of je voldoende rust genomen hebt tussen je sportieve activiteiten.

Niet enkel het stappentellen is van belang maar je kan ook een 'activiteit' starten waarvan de intensiteit gelogd wordt. De hartslagband van mijn Edge 800 fietscomputer is compatibel met de Vivofit en kan ik dus gebruiken tijdens het fitnessen. Op die manier krijg ik ook inzicht in de intensiteit van de fitness oefeningen.

De gegevens worden draadloos overgedragen via bluetooth naar je iPhone of Android smartphone of via de meegeleverde ANT+ stick naar je computer. In de online software Garmin Connect worden alle gegevens verzamelt en gecombineerd met de andere activiteiten van bijvoorbeeld mijn fietscomputer.

De Vivofit verschijnt eind februari en van zodra ik hem heb ga ik hem uitgebreid bespreken op deze blog. Daarbij ga ik ook nagaan of hij een extra voordeel kan bieden voor mensen met diabetes.


3 opmerkingen:

 1. Interessant idd, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of je ook met Garmin Connect werkt, maar deze gaat samen met de release van de Vivofit er helemaal anders uitzien! De screenshots die ik gezien heb zien er veelbelovend uit. Garmin Connect was ook dringend toe aan vernieuwing! Het gaat er wat meer uitzien als Strava, ook met sociale connecties beter uitgespeeld.

   Verwijderen
 2. Ik sta op de shortlist, lijkt me n leuke gadget

  BeantwoordenVerwijderen