donderdag 23 januari 2014

De stappenteller

"Stilzitten is het nieuwe roken!" Die slogan heb ik al op diverse websites gelezen. Ook in de laatste "Diabetes Info" en in het één programma "Ook getest op mensen" werd het probleem aangekaart. We zitten namelijk te dikwijls en te lang stil.

De oplossing: minstens 10.000 stappen per dag zetten! Hoe weten we hoeveel stappen we zetten? Door het dragen van een stappenteller natuurlijk! :-)
Dat een goede conditie en lichaamsbeweging voor iedereen van belang is moet ik jullie niet vertellen en dat mensen met diabetes er extra voordeel uit halen waarschijnlijk ook niet.
Maar is dit wel haalbaar, 10.000 stappen per dag? Daarom ga ik de proef uitvoeren en gedurende één week een stappenteller dragen om te evalueren hoeveel stappen ik gemiddeld per dag zet.

Toevallig heb ik nog een stappenteller liggen van het merk 'Omron' (type walking style 3) en heeft Omron een website waar je je stapgegevens mooi kan bijhouden. Deze site is bedoeld voor de stappentellers die je via je computer kan uitlezen (kan de mijne niet) maar je kan er ook manueel gegevens invoeren wat mij mooi uitkomt. Je kan deze site gratis gebruiken. (http://www.omronfitness.com) Update: http://www.10000stappen.be is een Nederlandstalig en beter alternatief!
Wordt vervolgd...


4 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd, volgens mij ook ooit gedaan, maar jij beweegt toch al :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik beweeg een beetje. :-)
   Het kan altijd beter en ik heb soms de indruk dat ik tussendoor te weinig beweeg. Met de stappenteller ga ik dat kunnen staven.

   Verwijderen
 2. er bestaan ook apps voor op je telefoon, heb er laatst ook een geprobeerd om te kijken hoe hoog mijn pasfrequentie was tijdens het hardlopen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Probleem daar mee is dat, als ik die de ganse dag gebruik, de batterij van mijn telefoon na een halve dag leeg is. :-)

   Verwijderen