vrijdag 9 augustus 2013

MTB TT Bekkevoort - 65 km

Zondag 4 augustus zijn we op pad geweest voor een mountainbikerit van 65 km in Bekkevoort. Goed voor zo'n 700 hoogtemeters zou het best een pittige rit worden voor mij. 's Morgens mijn ontbijt genomen, 3 boterhammen met suikervrije confituur, en vertrokken zonder snelwerkende (bolus) insuline te spuiten. Na een autorit van iets meer dan een half uur nog snel voor de start 2 plakjes peperkoek gegeten.
Na iets meer dan 30 minuten op de fiets zag ik op de CGM mijn suikerwaarde snel dalen en besloot ik om 1 Dextro druivensuikertje binnen te steken.
Ongeveer een uur na vertrek kwamen we aan de 1ste bevoorrading. 2 plakjes peperkoek gegeten en mijn, ondertussen lege, bidon terug gevuld sportdrank.
De rest van de tocht verliep zeer vlot en ik had genoeg getankt om toe te komen tot de 2de bevoorrading, iets meer dan 2 uur na de start. Hier stond 1 plakje gewone cake, 1 plakje chocolade cake en 1 plakje peperkoek op het menu. De CGM gaf immers een sterk dalende trend aan. Sportdrank had ik nog over en er zat nog water in de rugzak.
Na de rit van in totaal 3 uur en 28 minuten, kreeg elke deelnemer een gratis ijsje, 2 bolletjes op een hoorntje. De CGM gaf eventjes een stijging aan maar uit ervaring weet ik dat hij snel weer zou beginnen dalen, de nawerking van het sporten.
Thuisgekomen dadelijk mijn standaard broodmaaltijd genuttigd en 1E snelwerkende insuline gespoten.
Kortom: de suikers perfect onder controle kunnen houden en genoten van een prachtige rit tussen de velden in een zonovergoten, heuvelachtig landschap. Voor herhaling vatbaar!

Klik op de afbeelding om te vergroten.

1. Opgestaan en ontbeten - 3 boterhammen met suikervrije confituur - 0E NovoRapid
2. Vertrokken aan de start - 2 plakjes peperkoek
3. Suikerspiegel daalt snel - 1 Dextro
4. 1ste bevoorrading - 2 plakjes peperkoek en 1 bidon sportdrank
5. 2de bevoorrading - 1 plakje cake, 1 plakje chocolade cake en 1 plakje peperkoek
6. Aankomst - ijshoorntje met 1 bolletje vanille en 1 bolletje chocolade - 0E NovoRapid
7. Middagmaal thuis - 3 boterhammen - 1E NovoRapid


1 opmerking: