donderdag 4 juli 2013

Identificatie

Als insulinegebruikende diabeet heb je tijdens het sporten een verhoogd risico op hypoglycemie. Bij hypoglycemie zakt je suikerwaarde tot onder een bepaalde grens en kan je flauwvallen of zelfs in coma geraken. Bij het sporten vragen je spieren veel energie en als je niet tijdig je glucosevoorraad aanvult heb je prijs! Zelf merk ik ook dat tijdens het sporten een lage glucosewaarde niet zo snel aangevoeld wordt. Gelukkig heb ik mijn CGM om me tijdig te waarschuwen.
Maar wat als je alleen in het bos aan het fietsen bent en je valt toch flauw?
Wat als iemand je vindt zonder dat je kan reageren? Veel mensen slaan in paniek en weten niet wat doen. Als je iemand met diabetes vindt in staat van onbewust zijn kan het voldoende zijn om hem/haar wat snelle suiker toe te dienen. Meestal heeft die persoon dit ook wel ergens bij zich. Maar hoe weet men dat je diabetes hebt? Op de website van Medibling (http://www.medibling.com) vind je een heel assortiment aan 'juwelen' die je leven kunnen redden. Ik heb gekozen voor deze:

Deze siliconen armband bevat volgende informatie: dat ik diabetes heb, dat ik insuline gebruik en het internationale noodnummer. Je kan hem ook laten personaliseren met telefoonnummers die men kan bellen in geval van nood. Handig! Toch?
Ik vertrek alvast niet zonder...

3 opmerkingen:

 1. Omdat ik hem alleen maar zou vergeten heb ik een tattoo laten zetten. Da's dus ook een optie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hehe, inderdaad Jan!
  Maar wat als er ooit een manier gevonden wordt om ons te genezen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan heb ik een mooi aandenken. Of ik laat er "ex-" boven schrijven :p

  BeantwoordenVerwijderen