vrijdag 5 juli 2013

De BG meter

De bloedglucosemeter (BG meter) is een onmisbaar accessoire voor elke diabeet. Door middel van een prik in de vinger verkrijg je een bloeddruppel die door de BG meter opgenomen wordt. De meter analyseert het bloed en geeft je glucosegehalte weer. Als type 1 patiënt krijg je er één toegewezen vanuit je ziekenhuisconventie. Meestal heb je de keuze uit een paar merken en types. Ik heb gekozen voor de Accu-Chek Mobile van de firma Roche. Deze meter werkt niet met de klassieke meetstripjes, die je telkens moet wisselen, maar met een cassette die 50 metingen kan uitvoeren. Op die manier kan je tijdens het sporten meten zonder te prutsen met stripjes. Ook de prikpen zit in de zijkant geïntegreerd. Handig!

Je kan de meter via de usb poort aansluiten op de pc om zo alle gemeten waarden te bekijken op de ingebouwde web-based software. Het is eerder aangeraden om het programma 'Accu-Chek Smartpix' te downloaden van hun website en te installeren. Deze software leest de meter uit en geeft een zeer gedetailleerd overzicht van al je metingen. Je kan ook rapportjes maken en doorsturen naar je behandelend team.

2 opmerkingen:

  1. Nice verslag. Deze meter gebruik ik ook :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad een fijne meter! Ik ga hem missen als ik de overstap maak naar een pomp. Waarschijnlijk (als ik mag kiezen) ga ik voor de Accu-Chek Combo pomp en die heeft een meter die communiceert met de pomp. Helaas heeft deze meter niet het cassette systeem maar de klassieke stripjes.

      Verwijderen